Ervaringen

Nadat ik gestopt was met roken en vele kilootjes erbij had gekregen, besloot ik voor mezelf om hulp te gaan zoeken bij het afvallen. Dit omdat het mij alleen toch niet zou gaan lukken! Ik kwam uit bij Annelie van Uniek & Smaakvol. Zij maakte voor mij, op een vakkundige manier, een voedingsadvies op maat. Hierbij werd rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeuren. Daarnaast bleef ze mij tijdens de persoonlijke gesprekken en weeg-momenten positief stimuleren. Kortom door Annelie vond ik de motivatie om door te zetten. Uniek & Smaakvol is dus een echte aanrader.
Bijna 40 jaar oud, leuke baan, lieve familie en vrienden en een prachtig gezin. Tevreden met wie ik ben, op 1 ding na…10 kilo teveel mij! Vele malen zelf geprobeerd af te vallen, wat zeker lukte met behulp van shakes en repen, maar het gewicht kwam er net zo snel weer bij.. Gefrustreerd over het feit dat het me niet lukt om een gezond gewicht te bereiken, besloot ik dat het wellicht eens tijd werd om hulp te gaan zoeken bij een diëtist, zij hebben er immers voor gestudeerd… Zo kwam ik bij Annelie terecht. Wat meteen opvalt is dat ze luistert naar wie je bent en wat je belangrijk vindt, zonder te oordelen, waardoor het al heel snel veilig voelde om eerlijk te zijn. Op deze manier kreeg ik een voedingsadvies wat bij mij past. Een voedingsadvies wat heel makkelijk toepasbaar is in een druk gezin, met daarbij nog de nodige heerlijke recepten en tips. Het voelt niet als een dieet, dat is het ook niet en moet het ook niet zijn. Inmiddels ben ik goed op weg, zeker met ups en downs, maar het gewicht daalt. Het cijfer op de weegschaal was altijd het allerbelangrijkste voor me, maar merk nu dat ik me veel fitter en gezonder voel. Daar kan geen weegschaal tegenop! En Annelie blijft me voorlopig nog begeleiden tot ik het gevoel heb dat ik mijn nieuwe eetgewoonten helemaal eigen heb gemaakt.
Mijn doel is het aannemen van een gezonde leefstijl en afvallen op een verantwoordelijke wijze. Annelie heb ik leren kennen als een energieke jonge dame die in staat is om duidelijk en helder te communiceren. Met een lach kiest Annelie haar woorden en neemt een coachende houding aan. Zij ziet haar werk als een samenwerking. Deze wijze sluit erg aan bij mijn behoefte. Een kracht van Annelie is haar brede scholing. Ze is niet alleen diëtiste, maar heeft ook een horeca achtergrond. Vele handige kruidenmixjes, leuke én lekkere recepten heb ik in de afgelopen tijd van haar mogen ontvangen. Zo blijft variëren een leuke uitdaging. Annelie is nog altijd in ontwikkeling en zoekt naar de juiste weg. Ze gaat actief op onderzoek uit wanneer ze zelf ‘het antwoord’ nog niet weet. Wanneer ze een nieuwe aanpak inzet, volgt ze deze nauwlettend op, ze wil graag tijdig kunnen bijsturen als het effect anders is dan gewenst. Verder staat Annelie erg open voor feedback. Tot heden ben ik altijd zeer positief geweest, maar het is prettig om de ruimte te voelen om open en eerlijk naar elkaar te zijn. Dit zorgt bij mij voor een prettige wisselwerking. Momenteel vind ik haar ondersteuning als diëtiste erg prettig. Wanneer ik mijn streefgewicht behaald heb, stel ik mezelf voor dat ik gebruik blijf maken van haar diensten. Wellicht in een andere vorm, richting leefstijlcoach. Tevens vind ik haar adviezen met betrekking tot gezond koken erg fijn!
“Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de meest intelligente, maar degene die het beste inspeelt op verandering"! Deze uitspraak van Charles Darwin kwam ik afgelopen week toevallig ergens tegen. En ik kan dit mooi gebruiken om een beschrijving te geven van mijn ervaringen met jou als professional. In jouw dagelijkse praktijk gaat het volgens mij om het verschaffen van inzichten in het leefpatroon van mensen. Eén van die inzichten is dat je uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk blijft voor je eigen doen en laten. Maar dat is geen statisch gegeven, maar voortdurend onderhevig aan veranderingen. Ook op het gebied van voeding. Zo ben ik tot de conclusie gekomen, dat we moeten proberen om veel bewuster met de dagelijkse praktijk van gezond leven en gezonde voeding om te gaan. Dat blijft een uitdaging, want de verlokkingen van commercials en andere reclame-uitingen zijn erg geraffineerd. Jij bent in staat om door middel van op het eerste gezicht kleine tips op het gebied van koken en voeding aan te zetten tot verder nadenken: het kan anders en veel gezonder. Jij probeert op een voor jou authentieke wijze in te spelen op de vraag van degene, die in jouw praktijk tegenover je zit en je stelt die persoon op zijn gemak. Pas dan is er sprake van bewustwording en kan het inspelen op een veranderende leefwijze van start gaan.