Kinderen met voedingsvragen

Gezond eten is belangrijk voor ieder kind van 0 tot 18 jaar. Dat geldt voor elke fase. U wilt dat uw kind alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling.
 

Voedingsvragen

Bij Uniek & Smaakvol behandelen wij kinderen en hun ouders/verzorgers bij diverse voedingsvragen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

Voeding bij kinderen met voedingsvragen

Er gelden specifieke voedingsadviezen bij verschillende leeftijden en verschillende voedingsvragen, aandoeningen, ziektes of intoleranties.

 

Vergoeding

In 2023 heeft uw kind recht op 3 uur dieetbehandeling vanuit de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen verplicht eigen risico.

 

Begeleiding van kinderen met voedingsvragen

Door de groei en ontwikkeling vragen kinderen een geheel eigen passende aanpak. Een insteek is dus anders dan bij volwassen. Wij vinden het belangrijk om zowel uw kind als u mee te nemen in dit proces. Verder houden wij rekening met de belevingswereld en persoonlijke aandachtspunten. De benadering naar het kind, om zo de motivatie te verbeteren. Dat wil zeggen op een prettige manier eet- en beweeggewoonten proberen te verbeteren. Samen kunnen we op een laagdrempelige manier ontdekken dat gezond en gevarieerd eten heel lekker en zinvol kan zijn.

Wilt u persoonlijke begeleiding van een deskundige diëtist? Maak een afspraak. Wij begeleiden uw kind graag naar een gezonder voedingspatroon en een betere gezondheid, waar hij/zij het hele leven profijt van zal hebben.