Ik ben Alisia van Weert en mijn passie voor koken, sporten en vooral ook eten hebben ervoor gezorgd dat ik ben gestart met de studie Voeding & Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Het was snel duidelijk dat ik hier op de juiste plek zat, ik ben in mijn eerste studiejaar tot de ontdekking gekomen dat mijn interesses ook verder gaan dan alleen koken, voeding en sport. Onder andere werd mijn aandacht getrokken naar de werking van het menselijk lichaam en de gebreken die hierbij soms kunnen opspelen, waardoor ik op een andere manier ben gaan kijken naar de wijze waarop wij leven.

Een gezonde leefstijl kan een grote invloed hebben op zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid en niet te vergeten op de manier waarop wij ouder worden. Ondanks dat voedsel en de consumptie hiervan een groot deel uit maakt van ons dagelijks leven, hebben we hier vaak weinig aandacht voor en staan we niet stil bij wat we nu eigenlijk voor voeding binnen krijgen.

Als diëtist deel ik mijn kennis met cliënten over gezonde voeding en de voordelen die hierdoor ontstaan, daarnaast wordt in samenwerking met de cliënt een persoonlijk behandelplan opgesteld met daarin doelen, adviezen en tips waardoor deze makkelijk toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Sinds juni 2019 ben ik officieel afgestudeerd als diëtist en op dit moment werk ik als zelfstandige diëtist bij Uniek & Smaakvol. Ik ben werkzaam op verschillende locaties in Tilburg en Boxtel.

Alisia van Weert

Opleidingen

Voeding & Diëtetiek | 2014 – 2019

Specialisaties

  • Behandeling en voorlichting
  • Voeding en sport
  • Motiverende gespreksvoering en coaching
  • Duurzame voedingsadviezen