Overgewicht of obesitas

Mensen met overgewicht of obesitas lopen meer gezondheidsrisico’s dan mensen met een gezond gewicht. Naarmate het overgewicht groter is, treden de gezondheidsproblemen vaker op en zijn ze ernstiger.


Gezondheidsrisico’s bij overgewicht & obesitas

Overgewicht & obesitas verhogen onder andere het risico op aandoeningen als: diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol, verschillende vormen van kanker, ademhalingsproblemen, vruchtbaarheidsproblemen etcetera. Deze gezondheidsrisico’s brengen klachten met zich mee waardoor er een mindere kwaliteit van leven ervaren kan worden. Dagelijkse activiteiten zoals lopen, fietsen, traplopen, huishoudelijke taken of met kinderen spelen, zijn pijnlijker en lastiger of lukken helemaal niet.


Oorzaken overgewicht & obesitas

Overgewicht & obesitas is vaak het gevolg van een combinatie van redenen, zoals:

 • Overmatig of ongezond voedsel.
 • Te veel alcohol.
 • Te weinig beweging.
 • Te weinig slaap.
 • Te veel stress.
 • Stoppen met roken.
 • Ziekte/medische problemen.
 • De overgang.
 • Bijwerkingen van medicijnen.
 • Een eetstoornis, last van eetbuien.
 • Genetische aanleg.

 

Gewichtsafname

Heeft u last van overgewicht of obesitas? Dan is het belangrijk om proberen af te vallen, of in ieder geval niet verder aan te komen. Gewichtsverlies levert een hoop gezondheidsvoordelen op. U gaat lekkerder in uw vel zitten, ervaart meer zelfvertrouwen en energie en u heeft een minder verhoogd risico op andere gezondheidsproblemen.


Begeleiding bij afvallen

Gelukkig is overgewicht of obesitas te behandelen. Misschien heeft u diëten gevolgd en aanpassingen aan uw voedingspatroon en leefstijl gemaakt, maar kwamen de kilo’s er net zo snel weer bij als dat ze er in eerste instantie af gingen. Of misschien ervaarde u helemaal geen verschil. Dit kan erg frustrerend zijn.

Met de juiste en persoonlijke begeleiding zult u ervaren dat het ook voor u mogelijk is om blijvend af te vallen. Kleine aanpassingen kunnen al grote positieve effecten op uw gezondheid en leven hebben. Wij helpen u graag om een gezond lichaamsgewicht, vetpercentage en gezonde buikomvang te behalen én behouden.

Wilt u persoonlijke begeleiding van een deskundige diëtist? Maak een afspraak. Wij begeleiden u naar een betere gezondheid, helpen u om op een gezonde manier af te vallen én om op gewicht te blijven.

‘Ik besloot hulp te zoeken bij afvallen en kreeg van Annelie een vakkundig voedingsadvies op maat, waarbij rekening werd gehouden met mijn persoonlijke voorkeuren. Daarnaast bleef ze mij tijdens de persoonlijke gesprekken en weeg-momenten positief stimuleren. Kortom door Annelie vond ik de motivatie om door te zetten. Uniek & Smaakvol is dus een echte aanrader.’
Cliënt