Vragen over gezonde voeding in het algemeen

Wat is gezond en wat is ongezond? Welke voedingsmiddelen en voedingsstoffen dragen bij aan uw gezondheid? Hoe krijg ik mijn voeding op een volwaardige manier gezond? Waar dien ik extra op te letten bij een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon? 
 

Gezonde voeding is de basis voor gezondheid. Een gezonde voeding kenmerkt zich door hoeveelheid en variatie. Eigenlijk weet iedereen dat gezond eten belangrijk is. Gezonde voeding zorgt ervoor dat het lichaam goed functioneert. Men voelt zich over het algemeen stukken fitter én dus minder vermoeid door gezond te eten. Gezonde voeding helpt mee om de kans op aandoeningen te verkleinen en om u lekkerder in uw vel te voelen.

Gezonde voeding heeft twee belangrijke elementen die ervoor zorgen dat het lichaam goed kan functioneren. Dit zijn de macro- en de micronutriënten:

 • Macronutriënten:
  • Koolhydraten.
  • Eiwitten.
  • Vetten.
 • Micronutriënten:
  • Vitamines.
  • Mineralen.
 

Voeding

De gedachte dat u wel eens wat gezonder zou kunnen eten komt vast wel eens in u op. U kunt uw eetpatroon op verschillende manieren verbeteren. De juiste voeding verschilt namelijk per persoon en wordt meer bepaald door het gehele voedingspatroon.

Gezonde voeding wordt door veel mensen gezien alsof alle lekkere dingen verboden zijn. Dit hoeft niet zo te zijn. De nadruk wordt gelegd op het gevarieerd en goed eten. Terug naar de basis. Het is niet erg om eens in de zoveel tijd een ongezonde maaltijd of extra tussendoortje te nemen. Wel is het belangrijk om het eetpatroon goed in balans te houden. Samen kunnen we kijken wat het beste bij u past en het beste voor u werkt.

 

Begeleiding

Grote veranderingen zijn moeilijk vol te houden. We zetten daarom kleine stapjes. Dit doen we in uw tempo, met uw smaak en uw budget. We houden het klein en haalbaar en maken het zo concreet mogelijk. Stap voor stap gezonder eten.

Wilt u persoonlijke begeleiding van een deskundige diëtist? Maak een afspraak. Wij begeleiden u naar een betere gezondheid.