Werkwijze

Aanmelden

U kunt uzelf aanmelden via het contactformulier of door te bellen (06-55887633)*. Samen plannen we een datum en tijdstip. 

*Tijdens het spreekuur kunnen wij niet direct opnemen. Bij geen gehoor vragen wij u om de voicemail in te spreken. U wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

 

Het intake- én adviesgesprek (60 of 75 minuten)

Het intakegesprek vormt de basis van de behandeling. Tijdens het eerste (kennismakings)gesprek kunnen wij uw voedingsvraag concretiseren. De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Uw voedingsvraag en doel(en) 
  • Persoonlijke omstandigheden zoals leefomstandigheden, lichaamssamenstelling, werksituatie, medicatie en beweegpatroon.
 
Persoonlijk voedingsadvies (45 minuten)

Vervolgens gaan wij aan de slag met het opstellen van uw persoonlijke voedingsadvies. Uiteraard rekening houdend met uw voorkeuren en wensen. Naast het persoonlijke voedingsadvies op maat ontvangt u van ons enkele documenten ter ondersteuning van het coachingstraject. Denk hierbij aan een receptenbundel, kieslijst en een weegschema.

Het persoonlijke voedingsadvies en de ondersteunende documenten ontvangt u binnen 1-2 dagen per e-mail. Heeft u geen e-mailadres dan sturen wij het op per post.

 

Eerste vervolgconsult (30 of 45 minuten)

Het eerste vervolgconsult wordt doorgaans na 2-3-4 weken gepland. U heeft dan een start gemaakt met het persoonlijke voedingsadvies en de ondersteunende documenten. Het volgende komt aan bod:

  • Eerste indruk/ervaring + start persoonlijke voedingsadvies
  • Eventueel bijstellen van het persoonlijke voedingsadvies
  • Wegen en meten
  • Meer uitleg
  • Beantwoorden van eventuele vragen 
  • Etc. 
 
Vervolgconsulten (15, 30 of 45 minuten)

Daarnaast plannen we samen gesprekken en weegmomenten in om uw voortgang te volgen. Bij de vervolgconsulten bespreekt u uw ervaringen en wordt u actief begeleid in het aanpassen, variëren en volhouden van het nieuwe voedingspatroon. De frequentie en tijdsduur ervan is afhankelijk van hoe de behandeling verloopt en wordt in overleg bepaald.